Think before you ink - Norsk Tattoounion

Go to content

Main menu:
THINK BEFORE YOU INK!

Tatovering er en fantastisk måte å dekorere kroppen på, og man kan får unike vakre motiv som man aldri angrer på. En tatovering sitter for resten av livet så det er noen ting det kan være greit å tenke på før man setter seg under nålen.Vurderer du å tatovere deg?
Tatoveringer er for resten av livet så vær sikker på at du vil ha en tatovering. Noen motiver endrer seg på samme måte som moter, så tenk hva du vil ha og ikke hva alle andre har. Spør tatovøren om hjelp hvis du har et spesielt ønske.

Vent til du er 18 år før du tar en tatovering. Det er ingen hast!

Ikke tatover deg når du er gravid.

Vær ærlig med tatovøren om din helsetilstand, en tatovering er ikke verdt å risikere helsa for.

Når du skal velge en tatovør er det greit å vite at vi har en hygieneforskrift i Norge som sier at lokale myndigheter skal godkjenne lokalene tatoveringen blir utført i. Det er ikke lov å utføre tatoveringer hjemmefra.

Hvis tatovøren ikke bruker engangsutstyr skal det være en vakuumautoklave i lokalene. Å koke utstyr i en kjele er ikke bra nok! Nåler, gripper og tiper skal være sterile før de kommer i kontakt med huden din.

Bruk av urent utstyr kan føre til infeksjoner og smittsomme sykdommer.

Hvis du har bestemt deg for at du vil ha en tatovering så bruk tid på å finne det studioet som passer for deg.

Vær kritisk til valg av tatovør. I Norge er vi heldige å ha mange dyktige tatovører. Finn den som passer til ditt motiv.
Tatoveringsutstyr er dessverre lett tilgjengelig på nettet. Men ikke tro at alle som har en maskin er dyktig. Start-kit som man får kjøpt på nettet har som regel ikke farger som er i henhold til forskrift. Dette kan resultere i allergier og infeksjoner.

Kvalitet koster! Det er ikke alltid du er "heldig" hvis du får en billig tatovering. Betal det det koster for å få en god tatovering.

Medlemmer av NTU skal følge våre vedtekter når det gjelder hygiene. Å være medlem av NTU er ikke et kunstnerisk kvalitetsstempel.
 
Copyright 2018. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu