Tenk deg om - Norsk Tattoo Union

Go to content

Main menu:

Tenk deg om

For Kunder
THINK BEFORE YOU INK!
Tatovering er en fantastisk måte å dekorere kroppen på. I disse dager er tatovering mer populært enn noensinne. Men tatoveringen sitter for resten av livet så det er lov å tenke seg om både en og to ganger før du velger å la deg tatovere.

Vil du virkelig ha en tatovering?
Laserfjerning er ikke et enkelt alternativ hvis du angrer. Tenk nøye igjennom motivet, er det noe du kan leve med om 20 år også?

Vent til du er 18 år før du tatoverer deg. Det er ingen hast!

Ikke tatover deg når du er gravid. Vær ærlig med tatovøren om din helsetilstand, en tatovering er ikke verdt å risikere helsa.

Når du skal velge tatovør så er det greit å vite at i Norge har vi en hygiene-lov som sier at myndighetene skal godkjenne lokaleneder tatoveringen utføres. Å tatovere seg hos noen som sitterhjemme er ikke en god ide.

Så sant utstyret ikke er engangs skal det finnes en autoclave tilgjengelig. Dette er dyrt utstyr som mange hjemmetatovører velger å droppe. Å koke utstyret i en vanlig kjele er ikke bra nok! Nåler, griper og tipper skal være sterile før de kommer i kontakt med kroppen din.

Bruk av urent utstyr kan føre til infeksjoner og smittsommesykdommer som HIV og Hepatitt.

Hvis du har bestemt deg for at tatovering er noe du virkeligvil ha, så bruk litt tid på å velge studio og motiv.

Vær kritisk til valg av tatovør.
Se deg rundt i studioet at det er rent og pent i lokalet. Spørgjerne hvis du lurer på noe. Du skal få se at utstyret som skalbrukes ligger i ferdig steriliserte pakker før du blir tatovert.I Norge har vi også en av verdens strengeste lover fortatoveringsfarger. Som tatovør er man pliktig til å holde seg oppdatert om dette.
Tatoveringsutstyr er dessverre blitt lett tilgjengelig på nettet. Men tro ikke at alle som har en maskin er finke til å tatovere. Har man ikke fått lære teknikken risikerer du å få en stygg tatovering eller arrdannelser. Ettersom tatoveringen skal sitte resten av livet er det bra å være kritisk. Spør om å få se bilder av tidligere arbeider, ikke bare ett bilde men flere. Velg en tatovør som passer ditt motiv

Kvalitet koster! Det er ikke alltid du er “heldig” hvis du får en billig tatovering. Resultatet kan bli deretter. Betal det det koster for å et bra resultat!

Medlemmer av Norsk Tattoo Union plikter å følge et minimumskrav når det gjelder hygiene.
Å være medlem av NTU er ikke et kunstnerisk kvalitetsstempel. Vi oppfordrer kunder til å gjøre grundige forundersøkelser før de velger tatovør
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu