Gå til innhold
Info for tatovører
Som tatovør er du ansvarlig for alt som skjer i studioet. Dette inkluderer også alt utstyr. Selv om du kjøper av en norsk leverandør er du sluttleddet som er ansvarlig for hva som skjer med kunden. Det er derfor viktig at du som tatovør er oppdatert med alle forskrifter og har alle papirer i orden.
Forskrifter
I Norge har vi forskrifter som hjelper oss i arbeidet slik at vi kan jobbe innenfor visse retningslinjer. Det er retningslinjer for hygiene, farger, smittevern, desinfeksjonsmidler osv. Disse forskriftene er det viktig at du leser slik at driften av studioet blir innenfor Norges lover.


4 januar 2022 startet det nye regelerverket for tatoveringsfarger, ikke bare i Norge men i hele Europa. Regeleverket er langt og omfattende og inneholder over 4000 stoffer. Miljødirektoratet har ansvaret for det nye regelverket.
Vi har satt opp en rekke punkter vi mener er viktige for å ha gode hygiene rutiner.
Som tatovør plikter du å informere kunden om de risikoer som finnes ved å la seg tatovere.
Desinfeksjonsmidler
Desinfeksjonsmidler som benyttes i Norge skal være i henhold til Legemiddelverket sin liste. Produkter til desinfeksjon klassifiseres ulikt avhengig av tiltenkt bruk som feks hånd-, overflate- eller utstyrsdesinfeksjon.

Sykdommer og reaksjoner
Noen kunder bør ikke tatovere seg, andre bør være forsiktig med å tatovere seg. Det er viktig som tatovør at man spør kunden om de har noen sykdommer som gjør at du burde avstå fra å tatovere. Som medlem får du tilgang til artikler om forskjellige sykdommer du bør være forsiktig med i tatoveringsyrket.

Når du innhenter info om kunden bør du avvise kunden hvis hun er gravid. Dette for at skulle det skjer noe med fosteret er du som tatovør ansvarlig for evt "skade".
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet