Gå til innhold
Nikkel og krom
Nye farger kommer på markedet og blir benyttet i studioene. Du vil sikkert legge merke til setningen som står på de fleste farger og som noen blir bekymret for: "Inneholder nikkel. Kan forårsake allergiske reaksjoner. Inneholder krom (VI). Kan forårsake allergiske reaksjoner."

REACH-forskriften sier at dette må nevnes i produktinformasjonen, hvis innholdet av nikkel i produktet er mindre enn 0,0005% og innholdet i krom er mindre enn 0,00005%. Det er forbud med mengder over dette. Noen produsenter skriver også på teksten for sikkerhets skyld, selv om ingen konsentrasjoner har blitt registrert da mange har hatt problemer med å tolke det nye regelverket.

Farger blir ikke godkjent eller testet av myndighetene, verken i EU eller Norge. Myndighetene tester ikke farger som er på markedet. Produsenter tester sine produkter selv og garanterer at de følger regelverket. Produsenter kan gi sine egne bevis på at de følger regelverket, for eksempel sertifikater som man får sammen med datablad. Men disse erstatter ikke databladene.
Har en kunde kraftige allergier burde man være forsiktig med å tatovere, men mengden nikkel og krom er minimale.
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet