Gå til innhold
Kjekt å vite
En tatovering er en fantastisk måte å dekorere seg på og man kan få motiver man elsker resten av livet. Men man kan også være uheldig. Ønsker du å ta en tatovering er det flere ting å tenke på. Vi har samlet litt info som vi håper du kan ha nytte av.
Tatovering er en fantastisk måte å dekorere kroppen på, og man kan får unike vakre motiv som man aldri angrer på. En tatovering sitter for resten av livet så det er noen ting det kan være greit å tenke på før man setter seg under nålen.
Det er alltid er risiko å tatovere seg i form av infeksjoner og blodsmitte. Har du en sykdom kan du være i en risikogruppe hvis du vil ha en tatovering. Vær forsiktig og ta dine forhåndsregler.
De fleste opplever ingen problem når de tatoverer seg, men det er et inngrep i huden og det er bra å vite hva som kan skje hvis uhellet skulle være ute.

Er du gravid er det ikke bare din egen helse du skal ta hensyn til når du får en tatovering. Du må også tenke på barnet du bærer og hva som kan påvirke det. Det samme gjelder for amming.
I følge forskrift er det ikke lov å tatovere i et hjemmemiljø eller fra lokaler som ikke er godkjent av lokale myndigheter. Dette kan være farlig og utsette den som får tatovering for fare. Utstyr fra et startkit er ikke trygt å benytte for tatovering. Fargene kan inneholde skadelige stoffer og utstyr er ikke nødvendigvis sterilisert ihht forskrift. Brudd på forskriften kan medføre straff eller bøter.
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 92424610 v/Kari
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet