Gå til innhold
Korona tider
Vi har samlet info om korona, bransjestandarden og økonomi. Tattoobransjen ble rammet hardt og det er fortsatt viktig at vi følger opp om smittevern slik at vi ikke risikerer å bli setngt ned igjen.
Åpent samfunn igjen
Koronaveilederen for bransjen er nå arkivert, men det er fortsatt generelle anbefalinger i samfunnet. Følge med lokalt om det er restriksjoner.

Her er FHI sine anbefalinger om smittevernråd: https://www.fhi.no/.../smittevernrad-for-befolkningen/

Her kan du laste ned infomateriell som er utarbeidet av Helsedirektoratet som du kan bruke i studioet.


Avstand er et av de viktigste virkemedlene vi har i kampen mot korona. Pass på at du har avstand der du har mulighet til det.

Tatoveringsstudioer kan holde åpnet fra 27 april så lenge bransjestandarden og vilkår for gjenåpning blir overholdt. Vilkårene angitt under kommer i tillegg til eksisterende regler og retningslinjer for bransjen beskrevet i «Forskrift om hygienekrav for frisør-, hudpleie-, tatoverings- og hulltakingsvirksomhet m.v.».

Nå er det spesielle tider med egne regler for vern mot Covid-19. I tillegg gjelder også hygieneforskriften som vanlig. Her er noen regler for vern mot korona.

Du kan søke om kompensasjons for betydelig inntektsfall som følge av korona.
Link til Folkehelseinstituttet sin infofilm om smittevernråd til virksomheter med en-til-en kontakt.

Kompensasjon for selvstendig næringsdrivende når du mister inntekt på grunn av korona.

Økonomi
-19.04.20-
NTU følger Korona situasjonen nøye og holder seg oppdatert. Situasjonen for tatovører er vanskelig i disse dager da inntektene stoppet helt opp 13 mars. Myndighetene jobber med tiltakspakker og situasjonen oppdateres stadig så vi anbefaler og følge med på nyhetene. Her er linker til noen sider som kan være nyttige.
  • Betalingsfrist for forskuddsskatt er utsatt fra 15 mars til 1 mai. Også andre termin i forskuddsskatten utsettes for personlige skattytere, fra 15. mai til 15. juli. Du kan uansett sette ned forskuddskatten ettersom inntekten din blir lavere i år. Her er skatteetatens side>>Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet