Kontroll av autoclave - Norsk Tattoo Union

Go to content

Main menu:

Kontroll av autoclave

For tatovører

Bruker du flergangsutstyr når du tatoverer er du pålagt å ha en autoklave for å sterilisere ditt utstyr. Autoklaven burde være en Klasse-B med forvakuum ettersom tatoveringsutstyr er hult og en vanlig autoklave vil ikke komme til i hulrommene.
Autoklaven må testes jevnlig og testene skal dokumenteres slik at man vet at utstyret blir sterilisert på riktig måte. NTU samarbeider med Jacomedic som tilbyr enkle testmetoder som benyttes i samme omgang som man steriliserer utstyr. Felles for testene er at de skal utfordre autoklaven. På denne måten kan du være sikker på at dersom testen blir godkjent er også alt gods i autoklaven sterilt.  

Kontroll av Vakuum Autoklave
Lastkontroll systemet brukes for rutinekontroll av dampsteriliseringsprosessen i hver syklus for å oppdage dårlig luftfjerning, lekkasje og ikke kondenserte gasser i dampen. Denne måler om det blir utført korrekt sterilisering i tipene som er hule. Ustyret er flergangs og er en god og sikker investering for kontroll av steriliseringsprosessen. Testene gir umiddelbart svar, og resultatet kan enkelt og kostnadsfritt lagres for dokumentasjon.

Sporeprøver
De fleste kjører vel sporeprøver i autoklaven som sendes til et laboratoium der de blir testet. Dette kan du nå få kjøpt via Jacomedic så du kan gjøre det selv. Dette er samme system som brukes på sykehus og laboratorier der du sender sporeprøvene. Med testsystemet fra Jacomedic får du sikkert svar på dine sporeprøver på 24 timer.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu