Gå til innhold
Hudsykdommer
 Det er fullt mulig å få en tatovering om man har eksem eller psoriasis. Men det er visse forholdsregler du bør vite om før du bestiller en tatoveringstime. Sørg for at du går til en profesjonell tatovør i et studio som er godkjent av lokale helsemyndigheter. Hvis du går til en amatør eller noen som driver uten godkjenning, er risikoen for infeksjon og allergiske reaksjoner pga dårlig hygiene og dårlige farger stor.
 
Eksem og psoriasis påvirker alle forskjellig, så en lege vil ikke alltid kunne forutsi hvordan huden vil reagere på tatoveringen og hvem som er i fare for tatoveringsrelaterte komplikasjoner. En tatovering kan føre til en reaksjon som gir oppblussing av eksem og psoriasis.

Det er ikke mulig å lage en tatovering i et område som har utbrudd, man bør derfor velge steder på kroppen som ikke har utbrudd.

Tatovering vil være å regne som en trigger dersom du opplever Købner fenomen, altså utslett i traumer på huden som sår, operasjon, slag i huden osv. Dette gjelder omtrent 25 % av de som har psoriasis.

Personer med hudsykdommer har de samme risikoene som en person uten har når de får en tatovering, som for eksempel blodsmitte og infeksjon hvis du ikke steller tatoveringen i ettertid.

Hvis du får utbrudd i tatoveringen, skal dette bli bedre etter hvert som tatoveringen gror. Hvis symptomene blir verre er det viktig å oppsøke en lege eller hudlege.

Spør tatovøren eller din lege om råd hvis du ønsker en tatovering. De vil kunne ta hensyn til den enkeltes symptomer og gi råd om forholdsregler, risiko og etterbehandling.

Sørg for at du ikke har åpne aktive sår eller oppblussing. Hvis du har en oppblussing bør du booke om timen til en annen dag da utbruddet ikke er så ille.

Tatovøren kan nekte å utføre en tatovering hvis han/hun mener at situasjonen ikke er trygg for din helse eller at resultatet ikke vil bli bra.

Har du spørsmål eller vil vite mer om hudsykdommer. Ta kontakt med Psoriasis- og eksemforbundet.  www.hudportalen.no

Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet