Hjertesyk og tatovering - Norsk Tattoo Union

Go to content

Main menu:

Hjertesyk og tatovering

For Kunder

Fra Hjertebarnet nr 2. 2011, Foreningen for hjertesyke barn

Dersom du har medfødt hjertefeil kan tatovering være farlig for deg. En del typer hjertefeil gir økt risiko for endokarditt. Endokarditt er en betennelse i hjertet som kan oppstå når bakterier som kommer inn i blodet, trenger inn i hjertet. Endokarditt er i verste fall dødelig.
Det finnes ingen klare råd når det gjelder tatovering, men legene anbefaler alle med medfødt hjertefeil å la det være. Hvis du bestemmer deg for å få en tatovering, snakk med legen først, og sørg for å ta antibiotika. Her er det viktig å velge et tatoveringsstudio som driver serisøt og er nøye på hygienen. Ikke skaff deg tatovering som et fyllstunt når du er på ferie i sydligere strøk. Du vet ikke hva slags regler, hvis noen, de forholder seg til der når det gjelder hygiene.
Går du på blodfortynnende medisiner må du ikke tatovere deg. Tatovering skjer med nål og forårsaker små blødninger. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner, vil du blø mer, og dette kan "vaske bort" tatoveringen. De seriøse tatoveringsstudioene opplyser om dette på forhånd, og vil ikke tatovere deg når du bruker disse medisinene. Bli du bedt om å slutte på medisinene for at du skal kunne tatovere deg, må du ikke gjøre det. Tatovøren vet ikke hvilke konsekvenser det kan ha for deg å slutte med medisinene dine.


Hva bør du passe på?
Spør legen din hvis du planlegger å skaffe deg en tatovering
Velg en seriøs utøver som har strenge regler for hygiene
Opplys vedkommende om at du har hjertefeil og evt økt risiko for endokarditt
Hvis du har fått en tatovering nylig og opplever symptomer på endokarditt, som influensalignende symptomer, feber, hodepine, nattsvette, nedsatt matlyst, frysninger, kvalme og oppkast, må du kontakte lege med en gang
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu