Graviditet og amming - Norsk Tattoo Union

Go to content

Main menu:

Graviditet og amming

For Kunder

GRAVIDITET
Å tatovere seg innebærer alltid en fare for infeksjoner. Som gravid er evnen til å kjempe mot infeksjoner dårligere. Og jo dårligere hygienen av det nytatoverte stedet er, jo større er sjansen for infeksjoner. Hvis du ikke pleier huden etter tatoveringen, kan det lett oppstå infeksjoner, og antibiotika må ofte til for å ta knekken på den. Men under svangerskapet bør en unngå ”unødvendige” medisiner, antibiotika inkludert.  
Kvaliteten og innholdet på blekket har også mye å si for faren ved å tatovere seg. Særlig er det første trimesteret en kritisk fase i fosterets utvikling, og enhver unødvendig eksponering av kjemiske stoffer bør unngås.  
Å tatovere seg er på ingen måte en smertefri prosess, og det er kjent at fosteret reagerer på mors smerte og at det sannsynligvis kan bli stresset av det.  
Vann i kroppen, som er et vanlig problem under svangerskapet, kan ha uventet effekt på tatoveringen din. Det som skulle være en elegant panter på ankelen din, kan ende opp som en utsultet katt når vannet er borte og ankelen normal igjen...  
Tatoveringer du har fått gjort før du blir gravid, vil ikke påvirke fosteret eller utgjøre noen spesiell risiko under svangerskapet. Men kroppen endres jo under graviditeten og dermed kan også tatoveringen endre seg. Har du en tatovering på magen er sjansen stor for at den ikke vil se lik ut etter graviditeten. Noen er heldigere enn andre, men dette er umulig å vite på forhånd.
Hentet fra www.babyverden.no

AMMING
Det finnes ikke noe forskning som tilsier at det er noe problem å ta tatovering mens man ammer, men så er det heller ikke gjort særlig mye undersøkelser på dette. Generelt kan man si at det også kommer an på barnets alder (ta høyde for for tidlig fødte, regn ut fra termin). Når det gjelder alkohol, for eksempel, så sier man at en ikke bør drikke i det hele tatt de første seks ukene etter fødsel. Dette er fordi barnets fordøyelsessystem er umodent og mer følsomt for ’uønskede’ stoffer. Senere bruker man tommel-fingerregelen som sier at du kan ta deg et glass øl eller vin, og amme igjen når du kan kjøre bil.  
Det er en risikofaktor for infeksjoner og høyt adrenalin-nivå noe som vi vet hemmer melkeutdrivnings-refleksen http://ammehjelpen.no/artikkel/148/Utdrivningen-hva-pavirker-den  
http://ammehjelpen.no/artikkel/92/Harfarging-oppussing-tatoveringer

 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu