Gå til innhold
DIABETES
Dersom du har god kontroll på din diabetes, og du ellers er sunn og frisk, er risikoen med en tatovering den samme som for en person uten diabetes. Velg et studio med en profesjonell tatovør og et studio som er godkjent av lokale myndigheter. Velger du en amatør kan risikoen for infeksjoner og reaksjoner være større.

Uten kontroll på blodsukkeret, kan tatovering forårsake infeksjoner, tatoveringen vil ta lang tid før den gror og det vil være fare for arrdannelse. Sørg for å ha et stabilt blodsukker og at du har spist mat før du starter tatoveringsprosedyren. Det er viktig å være klar over at blodsukkernivået kan endre seg på grunn av stress og smerte når du blir tatovert. Gi beskjed til tatovøren at du har diabetes og hva de eventuelt skal gjøre hvis noe skjer.

Unngå tatovering på steder man ofte stikker sprøyter, for å unngå å få blekket i blodbanen og øke helsemessig risiko. Blekket kan inneholde giftige stoffer. Man må heller ikke tatovere områder med dårlig blodsirkulasjon. Ben er også en dårlig plass å tatovere, men da mest hvis blodsirkulasjonen i bena er dårlig, noe som er mer vanlig blant eldre.

Det finnes en sjelden hudsykdom ved diabetes nekrobiosis lipoidica, hvis du har denne sykdommen bør du ikke tatoveres. Lipoid nekrobiose er betennelsesforandringer i huden av ukjent årsak. Tilstanden finnes hos færre enn én prosent av alle pasienter med diabetes.

God etterbehandling av tatoveringen etter at du forlater studioet er viktig! Sørg for at du får gode instruksjoner fra din tatovør om etterbehandling. Pass på blodsukkeret når tatoveringen gror, skulle du få en infeksjon kan blodsukkeret stige.

For mer info kontakt Diabetesforbundet: www.diabetes.no
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 46299982
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet