Diabetes og tatovering - Norsk Tattoo Union

Go to content

Main menu:

Diabetes og tatovering

For Kunder
Utdrag fra diabetes.no:
Mennesker med diabetes er helt normale folk, som kan leve et helt normalt liv. Den eneste forskjellen er at de med diabetes må ta ekstra godt vare på seg selv. Det er viktig å holde seg sunn og trent, og holde blodtrykket og blodsukkeret normalt. Da unngår man de komplikasjonene sykdommen kan medføre. Hvis dette er i orden, er risikoen med en tatovering eller piercing den samme som for en person uten diabetes. Uten kontroll på blodsukkeret, tatovering forårsake infeksjoner, dårlig leging og arr.

- Det er ikke smart å tatovere seg på en plass man ofte stikker sprøyter, for man bør unngå å få blekket i blodbanen. Dette sier overlege Per Erik Hæreid ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Det har seg nemlig slik at fargene kan inneholde giftige stoffer. Dersom fargen kommer i blodbanen, kan det bidra til en helsemessig risiko I tillegg må man huske på å ikke tatovere eller pierce områder med dårlig blodsirkulasjon. Ben er også en dårlig plass å tatovere, men da mest hvis blodsirkulasjonen i bena er dårlig, noe som er mer vanlig blant eldre.
Hvis du har bestemt deg for å få en tatovering, må du være sikker på at tattoostudioet du drar til har god standard, er rent, at det jobber profesjonelle der og at de har en autoclave-maskin som steriliserer kirurgiske instrumenter.

Tatovøren skal ha på seg hansker under hele prosessen og du må i tillegg passe på at de skifter til en ny nål, før de bruker den på kroppen din Ellers er det sjanse for at du kan få infeksjoner, HIV, stivkrampe eller det lever-skadende viruset hepatitt C.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu