Gå til innhold

Lyst til å bli tatovør?
Det er ingen kurs over kort periode du kan ta for å bli tatovør. Vi som forening tar avstand fra alle kurs og skoler som lover at du blir tatovør på kort tid. Det finnes ingen offentlig godkjente skoler/kurs for tatovering. Det beste er å gå i lære hos en erfaren tatovør.

Lag en portfolio for deg selv med tegninger du har laget. Gå rundt til de studioene du kunne tenke deg å gå i lære hos og presenter deg selv. Hvis studioer tenker at du har potensiale og har plass til en lærling vil du få et tilbud. Vanligvis får man ikke betalt i den første tiden av læretiden, da dette blir som en skole. I gjennomsnitt varer læretiden 3 år, men dette kan variere ettersom hvor fort man lærer seg teknikkene.
I læretiden bør du få lære om hygiene, sykdommer, krysskontaminasjon, forskrifter, rengjøring, hvordan tatovere, hvordan tjene penger osv. Tatovering er et omfattende yrke og ikke lært i løpet av kort tid.
Etter endt læretid må man som regel drive et eget firma og leie plass i et studio.

Å være tatovør er ikke et yrke som er lett-tjente penger. Det er hardt arbeid, lange arbeidstider og risiko for blodsmitte hver dag. Men i tillegg er det verdens mest fantastiske yrke. Er du klar for utfordringen, så lag en sterk portefolie og start jakten på en læreplass.

Starte studio i Norge
Hvis du planlegger å starte et tatoveringsstudio er det noen forskrifter du må sette deg inn i. Lokalene du drifter fra skal være godkjent av lokale helsemyndigheter. Du bør søke 3 måneder før du åpner, da mydighetene kan ha inntil 3 måneders behandlingstid. Brudd på forskrifter kan medføre bøter eller straff.
Norsk Tattoounion
Org.nr: 976879856
E-post: post(a)norsktattoounion.org
Tlf: 92424610 v/Kari
Postadresse: Norsk Tattoounion
c/o Kari Kjelskau. Edv Griegs alle 14, 0479 Oslo
Tilbake til innholdet